Jadłospis

Tekst - Barbara Dutkowiak

Jadłospis od 29.04.2019 do 03.05.2019

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
29.04.19
Poniedziałek
Płatki kukurydziane z mlekiem (200g), pieczywo (20g ), masło[3g], kiełbasa krakowska (25g), ser żółty Gouda (20g), pomidor świeży (10g), herbata (200ml) Zupa kapuśniak z białej kapusty(na wywarze wieprzowym) [300g] kotlet mielony wieprzowo-drobiowy[60g], ziemniaki 150g,surówka z kapusty białej 100g, kompot owocowy[200ml] Ryż na mleku zapiekany z musem jabłkowym150g,sok marchewkowy 50ml
skład/alergeny mleko, ser żółty, cytryna, wędlina, ogórek świeży, masło. Mleko 2,0%, seler, mąka pszenna i żytnia, śmietana 18%, pietruszka, marchew, por kapusta biała, olej rzepakowy, kukurydza, mięso mielone z łopatki. mleko, seler, gorczyca, wafle ryżowe.
30.04.19
Wtorek
Pieczywo mieszane[40g], masło [3g], twarożek ze szczypiorkiem- chudy[25g], gotowany filet z kurczaka 98% mięsa[20g], pomidor [20g] ,kawa zbożowa [200ml], Herbata 200ml. Zupa jarzynowa (na wywarze wieprzowym) [300g], gulasz wieprzowy [60g], kasza jęczmienno-gryczana [150g],buraczki gotowane- domowe[100g], kompot jabłkowy[200ml] Koktajl bananowy 100ml, ciasteczko jabłkowe 1szt, herbata z cytryną 200ml
skład/alergeny Mleko 2,0%, seler, ser twarogowy, wędlina z kurczaka, kawa inka. Seler, mąka pszenna, jaja kurze, pietruszka, marchew, seler, śmietana 18%, kasza jaglana, mięso mielone wieprzowe i indycze, pora. Mąka pszenna, jajka kurze, marchew, cytryna, olej rzepakowy, przyprawa do piernika.
01.05.19
Środa



02.05.19
czwartek
Pieczywo mieszane[40g], masło [3g], jajecznica na masełku[30g], serek wiejski [25g], papryka świeża [10g], kakao[200ml].herbata 200ml Zupa grochowa (wywar drobiowy)[300g], Pierogi z serem polane sosem z truskawek [150g], kompot owocowy[200ml], owoc: mandarynka. Parówki 90% mięsa pieczone w cieście francuskim 80g, ketchup 5g, herbata 200ml
skład/alergeny Jajka, masło, serek wiejski, kakao. Seler, mąka pszenna, jajka, marchew, pietruszka, śmietana 18%, groch, marchew, oliwa z oliwek, sól, truskawki Jogurt naturalny 3,5%, banany, miód, mąka pszenna.
03.03.19
Piątek




Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawy do ryb, cynamon, cukier waniliowy, sól o niskiej zawartości sodu.

UWAGA: Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilosci:

glutenu, mleka i produkty pochodne, jaja, soi, selera, gorczycy, orzeszki i orzechy.

Może zawierać również: soję, nasiona sezamu, łubin i dwutlenek siarki.














© 2012-2016 Przedszkole Gminne w Kramsku, ul. Chopina 12, 62-511 Kramsk, tel. 63 2470004 w. 226, e-mail: przedszkole.kramsk@gmail.com