Jadłospis

Tekst - Barbara Dutkowiak

Jadłospis od 03.06.2019 do 07.06.2019

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
03.06.19
Poniedziałek
Płatki kukurydziane z miodem (200g), pieczywo (20g ), masło[3g], kiełbasa żywiecka(25g), ser żółty Gouda (20g), pomidor, (10g), herbata (200ml) Zupa Kapuśniak z młodej kapusty (na wywarze drobiowo- wieprzowym) [300g] Sos Bologneze [60g], makaron spagetti 150g,Owoc: arbuz , kompot owocowy[200ml] Serek Danonki 70g, rogalik 1szt. herbata 200ml
skład/alergeny mleko, ser żółty, cytryna, wędlina, ogórek świeży, masło. Mleko 2,0%, seler, mąka pszenna i żytnia, śmietana 18%, pietruszka, marchew, por, olej rzepakowy, kukurydza, mielone z łopatki mleko, seler, gorczyca, wafle ryżowe.
04.06.19
Wtorek
Pieczywo mieszane[40g], masło [3g], jajecznica na masełku[25g],szynkowa [20g], papryka świeża [20g] ,kawa zbożowa [200ml], Herbata z cytryną 200ml. Zupa jarzynowa (na wywarze wieprzowym) [300g], kotlet schabowy panierowany [60g], ziemniaki puree [150g], surówka z białej kapusty z marchewką 150g, kompot jabłkowy[200ml] Jabłka w cieście naleśnikowym 100g, sok marchewkowy 100ml, 200ml
skład/alergeny Mleko 2,0%, seler, ser twarogowy, wędlina z kurczaka, kawa inka, jajka kurze. Seler, mąka pszenna, jaja kurze, pietruszka, marchew, seler, śmietana 18%, makaron, pierś z kurczaka, pora. Mąka pszenna, jajka kurze, jabłka, cytryna, olej rzepakowy, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.
05.06.19
Środa
Płatki miodowe z mlekiem 200ml [20g ],masło [3g], szynka wieprzowa[20g], dżem truskawkowy niskosłodzony [20g], ogórek świeży 10g, herbata [200ml] Zupa burtaczkowa z makaronem (na wywarze wieprzowo-drobiowym) [300g], gołąbki bez zwijania w sosie pomidorowym[150g], ziemniaki gotowane 60g,buraczki 100g, kompot owocowy [200ml] Kanapka z bułki ziarnistej z szynka i serem i warzywami 1sz, owoc: mandarynka , herbata owocowa 200ml
skład/alergeny Mleko 2,0%, seler, mąka pszenna, szynka drobiowa, truskawki, żelatyna, ogórek świeży. Seler, mąka pszenna, śmietana 18%, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka ryż, łopatka zmielona, bułka tarta, owoce mrożone. Mąka pszenna, jaja kurze, mleko 3,2%, dżem niskosłodzony.
06.06.19
Czwartek
Pieczywo mieszane[40g], masło [3g], polędwica sopocka [30g], serek wiejski z rzodkiewką [25g] ,pomidor 5g, kakao[200ml].herbata 200ml Zupa rosół z makaronem (wywar drobiowy)[300g], potrawka z kurczaka [60g], ryż[150g] marchewka gotowana 100g, kompot owocowy[200ml] Koktajl jogurtowo-truskawkowy, ciasto drożdżowe własnej produkcji 1sz 100g, herbata 200ml
skład/alergeny Jajka, masło, serek wiejski, kakao. Seler, mąka pszenna, jajka, szynka, bułka tarta, marchew, pietruszka, pieczarki, śmietana 18%, buraki Jogurt naturalny 3,5%, banany, miód, mąka pszenna, margaryna, cukier.
07.06.19
Piątek
Płatki Jaglane z mlekiem 200ml, Pieczywo mieszane[40g], masło[3g], ser żółty Bydgowski [30g], ryba w pomidorach 10g, [20g], pomidor świeży 10g, herbata[200ml] Zupa pomidorowa z ryżem (wywar drobiowy)[300g], filet rybny smażony sote [60g], ziemniaki[150g] surówka z kapusty kwaszonej100g, kompot owocowy[200ml] Sałatka owocowa 80g, ciasteczko serowe 50g herbata 200ml.
skład/alergeny Mleko 3,2%, pasztet drobiowy, powidła ze swojej kuchni. Seler, mąka pszenna, jaja kurze, koncentrat pomidorowy, ser biały, , kapusta kwaszona Mąka pszenna, mleko, seler, gorczyca

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawy do ryb, cynamon, cukier waniliowy, sól o niskiej zawartości sodu.

UWAGA: Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilosci:

glutenu, mleka i produkty pochodne, jaja, soi, selera, gorczycy, orzeszki i orzechy.

Może zawierać również: soję, nasiona sezamu, łubin i dwutlenek siarki.














© 2012-2016 Przedszkole Gminne w Kramsku, ul. Chopina 12, 62-511 Kramsk, tel. 63 2470004 w. 226, e-mail: przedszkole.kramsk@gmail.com