Jadłospis

Tekst - Barbara Dutkowiak

Jadłospis od 19.11.2018 do 23.11.2018

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
19.11.18
Poniedziałek
Płatki kukurydziane z miodem (300g), pieczywo (40g), masło[3g], szynka filet z kurczaka z pasiek 90% mięsa(25g), serek Almette ze szczypiorkiem (30g), pomidor (10g), herbata (300ml) Zupa krupnik z ziemniaczkami -rosołowy(na wywarze wieprzowym) [300g], makaron spagetti [60g], sos Bologneze z warzywami[150g], kompot owocowy[200ml] Serek Danio 100g , biszkopty łezka, herbata malinowa 100ml
Alergeny Mąka przenna, mleko, seler, gorczyca Mąka przenna, seler, gluten Mąka przenna, mleko, seler, gorczyca
20.11.18
Wtorek
Pieczywo mieszane[40g], masło [3g], ser żółty[25g], kiełbasa szynkowa[30g], pomidor [20g] ,kawa zbożowa [250ml], Herbata 250ml. Zupa jarzynowa- rosołowa(na wywarze wieprzowym) [300g], Kotlecik wieprzowo-indyczy duszony [60g], ziemniaki ziemniaki[150g],buraczki[100g], kompot owocowy[200ml] Galaretka z owocami- brzoskwinia, truskawki, wafel kukurydziany z nutellą. herbata z cytryną 200ml
Alergeny Mąka przenna, mleko, seler, gorczyca Seler, mąka przenna, mleko, jaja mleko
21.11.18
Środa
Płatki cynamonowe z mlekiem [300g], Pieczywo mieszane [40g ],masło [3g], szynka z indyka[30g], pasztecik drobiowy[30g],ogórek świeży 10g herbata [300ml] Zupa pomidorowa z ryżem (na wywarze wieprzowo-drobiowym) [300g], ziemniaki gotowane[150g], Stripsy drobiowe w chrupkiej panierce 60g, kalafior gotowany 100g, kompot jabłkowy [200ml] Ciasto drożdżowe własnego wypieku
kakao 200ml
Alergeny Mąka przenna, mleko, seler, gorczyca, jaja Seler, mąka przenna, mleko, jaja Mleko, mąka przenna
22.11.18
Czwartek
Pieczywo mieszane[40g], masło [3g], serek biały ze szczypiorkiem[30g], parówka 98% mięsa odtłuszczona [25g], ogórek świeży ,[20g], ketchup5g, kakao[300ml].herbata owocowa 300ml Rosół z makaronem (wywar drobiowy)[300g], schab pieczony w sosie własnym [60g], kasza gryczana [150g], ogórek konserwowy [100g], kompot wieloowocowy [200ml] Danonki do picia 60ml, wafle ryżowe [20g] herbata owocowa 200ml
Alergeny Mąka przenna, mleko, seler, gorczyca Seler, mleko, mąka przenna, jaja mleko,
23.11.18
Piątek
Kasza manna z mlekiem[300g], pieczywo mieszane[40g], masło[3g], dżem owoce leśne[30g], jajko gotowane w lekkim sosie [30g], papryka świeża do chrupania, [20g], herbata[300ml] Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (wywar drobiowy)[300g], filet rybny smażony sote w sosie koperkowym [60g], ziemniaki gotowane [150g], surówka z kapusty kwaszonej [100g], kompot wieloowocowy [200ml] Kefiir naturalny zmiksowany z owocami leśnymi 150g, ciasteczka owsiane z orzechami, herbata owocowa 200ml.
Alergeny Mąka przenna, mleko, ryby Seler, gluten, jaja, mleko Gluten, mleko, seler, gorczyca

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawy do ryb, cynamon, cukier waniliowy, sól o niskiej zawartości sodu.

UWAGA: Zgodnie z informacjami od producentów, mogą one zawierać śladowe ilosci:

glutenu, mleka i produkty pochodne, jaja, soi, selera, gorczycy, orzeszki i orzechy.

Może zawierać również: soję, nasiona sezamu, łubin i dwutlenek siarki.














© 2012-2016 Przedszkole Gminne w Kramsku, ul. Chopina 12, 62-511 Kramsk, tel. 63 2470004 w. 226, e-mail: przedszkole.kramsk@gmail.com